To top
30 Dec

Bridge of Spies – Încă un rol istoric pentru Tom Hanks

Îmi plac foarte mult filmele inspirate din povești reale. Bridge of Spies este unul dintre ele. Filmul spune povestea unui avocat american, James Donovan, care ajunge să apere în instanță un spion sovietic. Rolul avocatului este interpretat de Tom Hanks. Sincer, nu mi-a plăcut niciodată în mod special de Hanks. Nu m-a cucerit nici în Forrest Gump și nici în Codul lui Da Vinci. A fost nevoie să-l văd în Captain Phillips pentru a mă convinge că merită atenția mea și nu m-a dezamăgit. M-am bucurat să-l revăd in Bridge of Spies. M-a convins că îi priește să interpreteze personaje istorice.

BRIDGE OF SPIES

James Donovan, rolul principal din Bridge od Spies, este un personaj istoric pentru că lui i se datorează, în anii 60′, primul schimb de prizonieri pe faimosul pod al spionilor, care face legătura între periferia fostului Berlin de Vest și centrul orașului Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est.

screen_shot_2015-10-12_at_10-38-22_pm

Evoluția avocatului este spectaculoasă pentru că reușește să ducă la bun sfâșit o sarcină aproape imposibilă și să obțină eliberarea unui pilot american U2, capturat după ce avionul său a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice. Nu vă spun mai multe pentru că vreau să vedeți filmul. Merită! Credeți-mă pe cuvânt!

Pe final veți înțelege de ce simplul avocat din Broklyn a intrat în istoria Americii și de ce Steven Spielberg a transformat poveste lui într-un film de Oscar.

 

 

No Comments

Leave a reply