Atenție! Vegetarienii nu trebuie să vadă această postare 😀 Mâncarea din Bavaria este bazată în mare parte pe carne 🙂 😛 Tare greu am găsit ceva fără carne în meniurile restaurantelor din Munchen sau Landshut. Preferata mea a fost supa de ceapă, pe care am descoperit-o la un restaurant tipic bavarez din Landshut.
Am mâncat foarte bine aici și nu a fost nici scump. La prânz aveau meniuri de până în 10 euro, iar serviciile au fost foarte bune. Localul este o afacere de familie.
Specialitatea casei este șnițelul bavarez. Este imens 😛 Eu nu am putut termina toată porția, iar soțul meu a fost foarte încântat de Currywurst
Eu am fost încântată de ceaiul de mentă. E o adevărată revelație dacă ești puțin răcit 😀
Nimic nu se compară, însă, cu berea din Bavaria. Cea mai cunoscută și probabil cea mai bună este Augustiner.
Ne-a plăcut atât de mult berea încât am mers și la fabrica Augustiner din Munchen.
Dacă ajungeți în Munchen trebuie să mâncați neapărat aici. Vă recomand, însă, să încercați să vă faceți o rezervare înainte. Deși este un restaurant foarte mare, abia găsești o masă liberă. Este aglomerat chiar și la prânz, în mijlocul săptămânii.
La capitolul desert, vă recomand ștrudelul de mere cu vanilie, iar după masă este indicat să încercați digestivul lor, care este un fel de palincă.
Nu plecați, însă, din Munchen fără să faceți o tură și prin magazinele de dulciuri. Majoritatea bomboanelor și deserturilor sunt homemade și sunt fabuloase.
Love,
I.I 😀
No Comments