To top
30 Nov

Germany – Food & Beer

Atenție! Vegetarienii nu trebuie să vadă această postare 😀 Mâncarea din Bavaria este  bazată în mare parte pe carne 🙂 😛 Tare greu am găsit ceva fără carne în meniurile restaurantelor din Munchen sau Landshut.  Preferata mea a fost supa de ceapă, pe care am descoperit-o la un restaurant tipic bavarez din Landshut.

supa de ceapa - bavaria

Am mâncat foarte bine aici și nu a fost nici scump. La prânz aveau meniuri de până în 10 euro, iar serviciile au fost foarte bune. Localul este o afacere de familie.

unde sa mananci in Landshut

landshut food

landshut beer

landshut drinks

Specialitatea casei este șnițelul bavarez. Este imens 😛 Eu nu am putut termina toată porția, iar soțul meu a fost foarte încântat de Currywurst

Șnitzel bavarez

currywurst

morala șnitzel în bavaria

Eu am fost încântată de ceaiul de mentă. E o adevărată revelație dacă ești puțin răcit 😀

ceaiul de mentă

Nimic nu se compară, însă, cu berea din Bavaria. Cea mai cunoscută  și probabil cea mai bună este Augustiner.

Augustiner

Ne-a plăcut atât de mult berea încât am mers și la fabrica Augustiner din Munchen.

sfantul augustiner

Dacă ajungeți în Munchen trebuie să mâncați neapărat aici. Vă recomand, însă, să încercați să vă faceți o rezervare înainte. Deși este un restaurant foarte mare, abia găsești o masă liberă. Este aglomerat chiar și la prânz, în mijlocul săptămânii.

fabrica augustiner

augustiner

mâncare la fabrica augustiner

La capitolul desert, vă recomand ștrudelul de mere cu vanilie, iar după masă este indicat să încercați digestivul lor, care este un fel de palincă.

strudel in munchen

palincă in munchen

Nu plecați, însă, din Munchen fără să faceți o tură și prin magazinele de dulciuri. Majoritatea bomboanelor și deserturilor sunt homemade și sunt fabuloase.

candy shop in munchen

candy in munchen

Love, 

I.I 😀

No Comments

Leave a reply