To top
18 Dec

Seneca Anticafe – locul unde învățăm să fim mai buni

Seneca Anticafe este prima și probabil singura locație din România unde clienții nu plătesc consumația, ci timpul petrecut. Pe lângă asta, este locul meu preferat din București.

DSCN0741

Mă mândresc foarte tare cu faptul că am fost primul reporter care a făcut un material despre acest loc atunci când s-a inaugurat. De atunci a trecut mai bine de un an și mă bucur să văd că acum anticafeneaua s-a extins și că este din ce în ce mai căutată de bucureșteni. Aici aveți materialul pe care l-am făcut despre Seneca Anticafe la Digi24.

seneca anticafe

DSCN0757

seneca

DSCN0743

DSCN0709

Dacă nu ați ajuns încă la Seneca, sper s-o faceți cât mai curând. Vă recomand în mod special acest loc dacă sunteți în căutarea unui spațiu frumos, unde vă puteți bea în tihnă ceaiul sau limonada. Este un loc potrivit chiar și pentru copii. Aproape în fiecare weekend sunt organizate evenimente pentru întreaga familie și….foarte important! Au o colecție impresionantă de cărți. E minunat că putem avea acces la atâtea cărți interesante într-un spațiu atât de frumos. Au volume din absolut toate domeniile și dacă vă îndrăgostiți iremediabil de o anumită carte, o puteți și cumpăra.

DSCN0707

darwin's room

Regulile pe care trebuie să le respectați la Seneca sunt foarte simple. Consumația este din partea casei, dar trebuie să vă faceți singuri ceaiul și să nu uitați, înainte de plecare, să lăsați cana în spaţiul special amenajat pentru asta. De acolo va fi preluată de cei de la Seneca şi pusă în maşina de spălat vase. Au încercat să-i lase  pe clienți să-și spele singuri vasele, dar mulți dintre ei sunt la fel de neîndemânatici ca și mine și nu se descurcă prea bine în bucătarie.

DSCN0695

DSCN0702

Unii dintre clienți sunt atât de drăguți încât atunci când vin aici își găsesc întotdeauna timp pentru a prepara câte ceva și pentru ceilalți. Când am fost eu ultima dată ceaiul și limonada erau deja făcute, iar frigiderul era plin de fructe aduse de alții. Dacă eşti iubitor de cafea, însă, trebuie să vii cu ea la pachet sau să ți-o cumperi de la cafeneaua de lângă. Beneficiezi chiar și de o reducere de 20% dacă te duci la ei cu semnul de carte de la Seneca.

SENECA ANTICAFE

Pe lângă toate acestea, acum, în preajma sărbătorilor sunt colectate pungi cu produse alimentare pentru bătrânii care nu și le permit sau care nu mai sunt în putere să-și facă singuri cumpărturile. Eu am lăsat deja o pungă cu alimente și dacă vreți să contribuiți și voi, o mai puteți face până duminică, 20 decembrie, ora 22:00! E nevoie de făină, ulei, mălai, produse de îngijire sau haine groase. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a Seneca Anticafe sau pe pagina celor de la Niciodată Singuri – voluntari aproape de vârstnici.

seneca bun

Am mare încredere în cei de la  Seneca și sunt convinsă că alimentele vor ajunge la cei care au nevoie de ele. Sper să strângă cât mai multe pachete și să le urmeze cât mai multe localuri din România exemplul.

Don’t forget! Sharing is caring

Love, 

I.I 😀

 

No Comments

Leave a reply