To top
30 Dec

Steve Jobs vs. JOBS – Eu prefer documentarul

Când am auzit că a apărut încă un film despre Steve Jobs am zis că e prea mult. Parcă abia îl văzusem pe Ashton Kutcher în rolul lui Jobs. Ce rost avea să-i mai văd încă odată povestea?

steve-jobs-movie-poster

E, bine…filmul de anul acesta, în comparație cu cel din 2013, se axează mai mult pe ce se întâmplă după ce Steve Jobs devine deja cunoscut și pe relația acestuia cu fiica sa, pe care inițial nici nu a vrut s-o recunoscă, dar și pe relația pe care o avea cu angajații săi. Se pare că acesta era destul de dur cu ei.

Rolul lui Steve Jobs este interpretat de Michael Fassbender, pe care îl știți probabil din Inglourious Basterds sau X-Men: Days of Future Past. Recunosc că nu l-am urmărit până acum pe acest actor și că interpretarea lui Ashton Kutcher, din 2013, în rolul lui Steve Jobs mi s-a părut mult mai apropiată de personajul real.  Criticii americani nu sunt, însă, de acord cu mine. Fostul soț al lui Demi More a fost extrem de criticat după acest rol.

jobs

Filmul de anul acesta, însă, are ceva mai multă greutate datorită distribuției. Alături de Michael Fassbender îi vedem pe Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg și Kate Winslet. Oricare dintre aceștia are șanse să câștige Oscarul pentru cea mai bună interpretare într-un rol secundar. Eu mizez pe Michael Stuhlbarg. L-am urmărit cu interes și în Boardwalk Empire și m-aș bucura să fie măcar nominalizat. A evoluat foarte mult. Michael Fassbender, în schimb, este deja nominalizat la Globurile de Aur pentru acest rol și probabil va fi nominalizat și la Oscar.

-steve-jobs-michael-stuhlbarg-michael-fassbender-kate-winslet-w750-h560-2x

Dacă vreți să aflați, însă, mai multe despre tumultoasa viață a co-fondatorului Apple vă recomand să vedeți documentarul Steve Jobs: The Man in the Machine.

Mi-a plăcut foarte mult documentarul. Mai mult decât filmele, iar acum mă gândesc să-mi cumpăr și cartea. Voi ați citit cumva cartea? Merită!? Mai am ceva de aflat despre Steve Jobs?

No Comments

Leave a reply