To top

Numele meu este Iulia Ionescu. Sunt jurnalist și blogger. Lucrez de vreo 12 ani în televiziune și scriu pe acest blog de vreo 6 ani. Sunt interesată și pasionată de tot ce înseamnă new media și social media, dar aici povestesc și despre experiențele mele din vacanțe sau din viața de zi cu zi și îmi place să-mi dau cu părerea și despre gadget-urile și produsele pe care le testez.

De cele mai multe ori încerc să fac comparații între produse din aceeași categorie, dar atunci când îmi place foarte mult un produs există posibilitatea să-i fac un review individual, iar articolele de genul acesta nu sunt neapărat plătite.  Nu vorbesc despre produse pe care nu le testez sau în care nu cred.

Experiența mea în televiziune este strâns legată de evoluția rețelelor sociale. Țin minte că la scurt timp după ce m-am angajat în televiziune a început să se vorbească și despre Facebook și am urmărit cu mare atenție evoluția rețelei sociale și a bloggerilor, vloggerilor și nu numai. Cred că acesta este motivul pentru care în multe dintre materialele și reportajele pe care le-am făcut am inclus personaje sau acțiuni pe care le-am observat în social media, iar acum mă bucur foarte tare când văd cât de mult au evolut unii dintre influencerii care au apărut pentru prima dată la televizor la invitația mea. Mulți dintre cei pe care îi vedeți acum constant la televizor au filmat prima dată cu mine.

Acum sunt realizatoarea emisiunii ILIKE IT de la PRO TV. Lucrez de doi ani aici. Initial am făcut parte din echipa Știrilor PRO TV, unde  am realizat materiale despre noutățile din social media și tehnologie, iar acum fac asta la ILIKE IT. Mă puteți vedea în fiecare dimineață, de luni până vineri, în cadrul știrilor dimineții, la PRO TV.

Înainte să ajung la PRO TV am lucrat 8 ani la Digi24, unde am fost asistent de producție, reporter la știri, dar și la emisiunile din departamentul de producție, reporter special la DIGIMATINAL, realizatoarea unei rubricii de social media și producătorul și prezentatorul emisiunii de tehnologie “2.0”.

Am învățat foarte multe lucruri la Digi24 și sunt tare recunoscătoare pentru toate experiențele de acolo, dar și pentru publicul de care am avut parte. Emisiunea 2.0 a avut o audiență foarte bună în perioadă în care eu m-am ocupat de ea și a fost foarte apreciată în mediul virtual.

Am absolvit Facultatea de Relații Publice și Comunicare, din cadrul SNSPA și Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, iar în timpul facultății am trecut prin diverse stagii de practică, dar și un job de aproximativ 3 ani la GSP TV, unde am fost redactor.

Blogul a fost un cadou de la soțul meu. El mi-a cumpărat acest domeniu și m-a îndemnat să-mi construiesc un public și pe online. Inițial am scris doar despre filme, seriale, cărți și vacanțe, dar treptat am început să scriu și despre tehnologie și social media.

Citesc cât pot de mult și mă bucur de orice lucru nou pe care îl învăț. Cred foarte mult în puterea creativității, iar asta mă caracterizează cel mai bine. Am o imaginație foarte bogată și un simț estetic extrem de util în televiziune și social media.