To top
1 Jan

Arad – Cea mai modernă Gară din România, încă în lucru

Dacă tot am petrecut Crăciunul în Arad, m-am gândit să-i fac o vizită și celei mai moderne Gări din România. Eram tare curioasă să văd la ce se tot lucrează de prin 2012 și în ce s-au investit cele peste 330 de milioane de lei obținute din fonduri europene. Arată bine, dar, momentan, nu au fost puse în funcțiune nici măcar scările rulante.

Gara din Arad

Gara din Arad

Am înțeles că cei de la CFR au declarat că această Gară este cea mai modernă din Europa de Est. Motivul ar fi îmbinarea perfectă dintre arhitectura veche și cea modernă. Momentan nu-mi permit să-i contrazic, dar nici să-i laud. S-o vedem în funcțiune!

Panou trenuri Arad

Gara din Arad by IULIA IONESCU

pod Gara din Arad

DSCN0948

DSCN0951

peron gara

Porumbei deasupra Gării

cea mai modernă Gară din România

La ieșirea din Gară m-am oprit să admir porumbeii și mi-am amintit de Gara de Nord din Paris și de Gara Centrală din Berlin, care sunt probabil cele mai mari și mai moderne gări din Europa. În Berlin am fost acum vreo șapte ani, dar știu că am fost extrem de impresionată de Gara Centrală. Se intinde pe cinci niveluri construite din sticlă și oțel și dispune de 14 peroane prin care care trec zilnic peste 1000 de trenuri. Nu am putut să uit asta. E imensă și totuși foarte bine organizată.

 

 

2 Comments

Leave a reply